Lena Scharp

Keramiker
När jag ska dreja blomkrukor blandar jag min egen lera som det kan vara lite skräp i och en och annan sten. Den finfördelas i en lerkvarn, lagras några veckor, sen har man världens bästa lera. Annars drejar jag i en vit stengodsmassa, det blir liksom finsaker, koppar, skålar och tallrikar. Min stil är rustik och kraftfull, jag gillar att jobba snabbt. Mest stolt är jag över mina hänklar och den vita temuggen som jag envisades med att göra långt innan allt skulle vara vitt, vitt. Som jag fortfarande gör.

Jag sommarjobbade på Etelhems Krukmakeri 1978, träffade min man här på ön 1981, har försökt flytta härifrån flera gånger men har alltid återvänt. Har nu bott här i över 30 år men Gotlänning kommer jag aldrig att bli. Det bästa med att bo och jobba på Gotland är dubbellivet -full fart på sommarhalvåret, resten av året lite mer lugn och ro.

Jag klarar mig inte utan min kaffetermos fylld med svart kaffe, Mollbergs Blandning, absolut ingen mjölk. Det ska avnjutas i en liten tunn kaffemugg med bra hänkel på, vitglaserad inuti, det är viktigt. Kvällen och natten min bästa tid, älskar att dra på musiken i verkstan, ingen telefon som ringer- då gillar jag att jobba.

Lena Scharp
Garda Autsarve 640
623 63 Ljugarn
lena@scharpkeramik.se