lampa

lampa

Lampa

Jonas Kling

LAMPOR & LÄDER
Hantverkare med känsla för form.
Började för länge sedan med att jobba i läder. Ett fantastiskt material att jobba med, tillverkade bälten, plånböcker, väskor, örhängen, armband och mycket mer under många år.
Efter det kom en period då jag jobbade med innovationer men där var det inte så mycket form så efterhand kände jag att jag ville formge och jobba med något nytt och av en slump blev det lampor. Där kan man jobba mer med form och spelet mellan ljus och skugga. Men nu har jag hittat tillbaks till lädret också så jag har privilegiet att få jobba både med läder och lampor. För mej är det en förträfflig kombination.
Ingick i hantverksgruppen Blå Måne fram till 1987 när jag och min fru tog klivet och startade egen butik, af laeder som i många år låg på Hästgatan i Visby men sedan flyttade till Adelsgatan. 2012 tog vi klivet ut på landet till Lilla Klintegårde i Väskinde och startade Gotlands Lampfabrik. Det var ett stort steg att lämna stan men helt rätt. Många bitar föll på plats
En höjdpunkt i min vardag kan vara att sitta i verkstaden med ett arbetsmoment som ska upprepas och samtidigt lyssna på något intressant radioprogram. Det får gärna vara november. Det är underbart!


JONAS KLING – LAMPOR & LÄDER
Väskinde Lilla Klintegårde 518 622 75 Visby
070 44140 75 · www.gotlandslampfabrik.se