Underlägg

Bricka

matta

Matta

Barbro Tryberg-Boberg

DESIGN
I min ateljé i Fröjel ritar jag helst grafiska mönster med inspiration från 50- och 60-talet. Mönstren kommer sedan till användning i mina produkter, främst plastmattor men även kökshanddukar, brickor och annat. Alla mina produkter är tillverkade i småskaliga svenska fabriker. Då jag ska ta fram en ny serie plastmattor reser jag till Horred, där ligger mattfabriken som faktiskt vävt plastmattor oavbutet sedan 1956.
Det är först när jag ser plastenbanden, som såklart är tillverkade i Sverige de med, slås in i varpen som de sista bitarna faller på plats.
När jag inte jobbar i ateljén pysslar jag gärna i trädgården där jag odlar lite kryddor och blommor och har ett litet växthus. Emellanåt drar jag till Stockholm för att få en dos av storstadens utbud och puls. Sen längtar jag ganska snabbt hem igen.


Min bakgrund:
Forsbergs linje för Grafisk Form och Design och en väldig massa enstaka kurser. Bla i estetik, modern design och gotländsk byggnadshistoria.Mitt tidigare yrke som sjöbefäl förde mig till en gård i Fröjel, där jag bor och driver Formverket på heltid.

BARBRO TRYBERG BOBERG – DESIGN
Kusarve Fröjel Göstavs 275 · 623 55 Klintehamn 0706 64 96 56 · www.formverket.se